“ΝΕΟΙ ΚΡΙΤΙΚΟΙ” & “ΝΕΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ” Online εργαστήρια | 10-11 & 17-18 Oκτ. 2020

*ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ*

*Λόγω των μέτρων προστασίας για τον COVID-19, όλες οι συναντήσεις και οι δράσεις των δύο εργαστηρίων θα πραγματοποιηθούν online, με τη μορφή «κλειστών» διαδικτυακών συναντήσεων, μέσω τις πλατφόρμας zoom.*

Τα εργαστήρια «ΝΕΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ» (“Young Curators”) και «ΝΕΟΙ ΚΡΙΤΙΚΟΙ» (“Young Critics”) διοργανώνονται για πρώτη χρονιά ως παράλληλη δράση του 3ου Συμποσίου Κινηματογράφου του Balkan Can Kino και περιλαμβάνουν ένα σύνολο online παρουσιάσεων και διαδραστικών συναντήσεων, ανάμεσα σε επιλεγμένους συμμετέχοντες και καλεσμένους από το Balkan Can Kino κριτικούς κινηματογράφου και επιμελητές κινηματογραφικών προγραμμάτων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα και τους εισηγητές των εργαστηρίων, που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά Σάββατο και Κυριακή 10&11 και 17&18 Οκτωβρίου 2020.

Αναλυτικό Πρόγραμμα και Πληροφορίες Εργαστηρίων:

*Νέοι Κριτικοί – Young Critics > Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

  • Το εργαστήριο «ΝΕΟΙ ΚΡΙΤΙΚΟΙ» διοργανώνεται για πρώτη χρονιά ως παράλληλη δράση του 3ου Συμποσίου Κινηματογράφου του Balkan Can Kino.
  • Οι online συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν τα δύο Σαββατοκύριακα 10-11 Οκτωβρίου και 17-18 Οκτωβρίου, μέσω της πλατφόρμας zoom.
  • Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν με επαγγελματίες κριτικούς κινηματογράφου που δρουν στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και έχουν συνεργαστεί με περιοδικά, ιστοσελίδες, οργανισμούς κ.ά. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, οι εισηγητές θα μιλήσουν για τον ρόλο του κριτικού κινηματογράφου, την κριτική ταινιών στη θεωρία και στην πράξη, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα δοθεί η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες να συγγράψουν ή να συν-επιμεληθούν παρουσιάσεις και κριτικές για τις ταινίες που θα προβληθούν online στο 3ο Συμπόσιο Κινηματογράφου του BCK.

*Νέοι Επιμελητές – Young Curators > Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

  • Το εργαστήριο «ΝΕΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ» διοργανώνεται για πρώτη χρονιά ως παράλληλη δράση του 3ου Συμποσίου Κινηματογράφου του Balkan Can Kino.
  • Οι online συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν τα δύο Σαββατοκύριακα 10-11 Οκτωβρίου και 17-18 Οκτωβρίου, μέσω της πλατφόρμας zoom.
  • Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν με επιμελητές κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών προγραμμάτων που δρουν στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και έχουν συνεργαστεί με σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ και θεσμούς. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, οι εισηγητές θα μιλήσουν για το επάγγελμα του επιμελητή στον κινηματογράφο και τις ο/α τέχνες, το θεωρητικό πλαίσιο, αλλά και τις καλλιτεχνικές και πρακτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους.
  • Μετά τη λήξη του εργαστηρίου, θα δοθεί η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες να συμβάλλουν στη συν-επιμέλεια ενός κινηματογραφικού προγράμματος του Balkan Can Kino για τη σεζόν 2020-2021.

Ευχαριστούμε θερμά τους εισηγητές των εργαστηρίων:

Flavia Dima, Branka Pavlović, Ingo Starz, Κωνσταντίνο Καρδακάρη, Γκέλυ Μαδεμλή, Αφροδίτη Νικολαΐδου, Αλέξη Αλεξίου, Γιάννη Καντέα-Παπαδόπουλο, Κατερίνα Ανδρεάκου, Γιάννη Κοντό.

Επιμέλεια & συντονισμός

εργαστηρίου Young Curators:

Μαριάννα Καπλατζή (Balkan Can Kino)

Επιμέλεια & συντονισμός

εργαστηρίου Young Critics:

Μαριάννα Καπλατζή (Balkan Can Kino)

Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος

Επικοινωνία & υποστήριξη:

Φωτεινή Στεφανή (Balkan Can Kino)

Διοργάνωση:

Balkan Can Kino – 3BCKFS

www.balkan-can-kino.com

3bckfs.lab@gmail.com

balkancankino@gmail.com